Muzej Grada Đurđevca bogatiji za nekoliko novih suvenira: majice s motivima pijetla i životinja iz Hrvatske sahare

0
84

Od prošlog tjedna suvenirnica Muzeja Grada Đurđevca bogatija je za još nekoliko proizvoda. Na ionako bogatu ponudu nakita izrađenih od cinkove legure iz radionice Julijane Rodić Ozimec, a na idejni prijedlog ravnateljice Muzeja Edite Janković Hapavel, dodane su i pločice s ugraviranim motivima likovnih djela Ivana Lackovića Croate, a dolaze u obliku lančića i privjeska za ključeve.

Muzej brine o Donaciji ILC, velikom broju umjetničkih djela, koja je taj strastveni sakupljač i dobročinitelj darovao s jedinom željom, da se ona pokažu posjetiteljima. Ovako, osim što možemo neka od tih djela predstaviti javnosti na zidovima Muzeja, možemo ih ponuditi i kao trajnu uspomenu.

Osim što Muzej bilježi rekordnu posjećenost i ove godine, na istom tragu su i mali i nešto veći susjedi, stanovnici Hrvatske Sahare, mini zoološkog vrta. Kako nema posjetitelja kojem neobične udomaćene životinje nisu izmamile osmijeh na lice, a pogotovo najmlađim posjetiteljima, u muzeju su odlučili u ponudu suvenira uvrstiti i majice s nekoliko oslikanih motiva za djecu do 12 godina, odnosno prikladnih veličina za dječji uzrast.

Radi se o motivima po kojima je Đurđevac sad već nadaleko prepoznatljiv, od nezaobilaznog pijetla – picoka, deva i ostalih životinja, majice krase i ostali simboli našeg grada. Valja napomenuti kako su motive dječjih majica osmislili učenici naše osnovne škole pod mentorstvom nastavnika likovne kulture Zorana Vidakovića.

Podsjećamo kako se suvenirnica nalazi u prostoru Muzeja, a posjetiti i razgledati ju možete u sklopu radnog vremena Muzeja radnim danom od 8 do 19 sati te vikendom od 10 do 20 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.