Grad Bjelovar ulazi u Program POS-a: Održana prezentacija i otvoren Javni poziv

Grad Bjelovar se odlučio, kako bi što više ljudi privukao u Bjelovar i kako bi svojim građanima omogućio kupnju stanova po povoljnijim uvjetima, ući u  Program društveno poticane stanogradnje.

Stanovi bi se trebali graditi u Ulici Antuna Šoljana, a planira se izgraditi od 20 – 27 stanova ovisno o interesu građana. Danas je iz tog razloga održana prezentacija Programa POS-a u Bjelovaru na kojoj su sudjelovali predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Stanovi iz programa POS-a najpovoljniji i najjeftiniji je način kako se može doći do stana rekao je Krešimir Žunić zamjenik direktora APN-a, a hoće li doći do gradnje POS-ovih stanova u Bjelovaru ovisi o interesu građana:

– Iz današnje prezentacije građani će vidjeti zašto treba kupiti stan iz Programa POS-a, a hoće li doći do realizacije to jedino ovisi o utvrđenom interesu. Grad ima volje, želje i znanja da to može napraviti, mi imamo osigurana sredstva putem kojih možemo realizirati i artikulirati njihove želje, međutim jedini kriterij da bi se išlo graditi na navedenu lokaciju je objasniti građanima koji su to razlozi i ako utvrdimo interes bit će zgrade, ako ne utvrdimo nemamo za koga i ne smijemo graditi – kazao je Žunić.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa POS-a otvoren je 27. lipnja i traje do 16. rujna, a o uvjetima više govori Igor Brajdić zamjenik gradonačelnika Bjelovara:

– Uvjeti su određeni temeljem Javnog poziva. Prednost će imati građani s prebivalištem u Bjelovaru, obrazovanje isto tako, ako nemaju adekvatno stambeno pitanje riješeno, dakle, neki osnovni uvjeti – rekao je Brajdić.

Sa cijenom stanova još se kalkulira, no najvjerojatnija cijena kvadrata kretat će se od 890 – 1.000 eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.