Berek: Potpisan Ugovor za radove na sanaciji ceste Gornja Garešnica – Veliki Prokop

U Bereku je načelnik Mato Tonković s direktorom Cesta d.d. Željkom Jozićem potpisao Ugovor o sanaciji nerazvrstane ceste Gornja Garešnica – Veliki prokop. Inače ova  cesta nije bila obnovljena sve od njene izgradnje 1967. godine. Cesta će biti obnovljena u duljini od 1300 m sa bankinama. Vrijednost radova je nešto manje od 600.000,00 kuna. Općina Berek dobila je 391.000,00 kuna za obnovu ove prometnice od Ministarstva graditeljstva, dok ostatak do punog iznosa financira iz svog proračuna.

Inače, duljina cijele dionice koja bi trebala biti obnovljena je 2 500 metara, a ove godine asfaltirat će se u prvoj fazi 1 300 metara rekao je načelnik Mato Tonković:

– Drugu fazu ćemo ostaviti za iduću godinu zbog nedostatka sredstava. Sretni smo jer je na Javnom natječaju posao dobila tvrtka iz naše županije koja ima još nekoliko projekata na kojima radi na području općine. Ceste d.d. rade na dionici jedne nerazvrstane ceste u duljini od 4,5 km, a uskoro bi trebali krenuti radovi na dionici od 2,5 km sa ŽUC-om Šimljanica – Begovača tako da će u Općini Berek biti jedno veliko gradilište što se tiče cestogradnje u nastavku ove 2019. godine – kazao je načelnik Tonković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.