Škola u Severinu dobila novo ruho

Još jedna škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije u potpunosti je energetski obnovljena i opremljena novim namještajem. Riječ je o Područnoj školi Severin, jednoj od 44 školske zgrade na području naše županije koje su  u potpunosti obnovljene ili ih energetska  obnova tek očekuje, a čija ukupna vrijednost iznosi 140 milijuna kuna.

Time je Bjelovarsko-bilogorska županija na najbolji mogući način iskoristila sredstva Europske unije vezana uz energetsku obnovu škola, jer po osiguranim sredstvima druga je Županija u Hrvatskoj. Samim time ostvarit će se zacrtani cilj župana Bajsa, a to su kompletno obnovljene i opremljene sve škole kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija.

– Moram naglasiti da ulažemo i u matične škole ali i područne. Svi moraju imati jednako pravo na kvalitetu školovanja. Kada govorimo o ovoj školi ona je lijepi primjer za to. Ovdje je 37 učenika dobilo kompletno preuređenu školu od temelja do krova. Nismo se zadovoljili samo energetskom obnovom nego smo investirali u sve ono ostalo da bi riješili ukupnost pitanja ove škole za budućnost. Osim energetske obnove, išla je i obnova namještaja, dijela tehnike I opreme, a odrađen je dio radova koji nisu bili ugovoreni. Možemo reći da je ova škola spremna za narednih 20 – 30 godina rada u kvalitetnim uvjetima – rekao je župan Bajs.

OŠ Severin je područna škola Osnovne škole „Ivana Viteza Trnskog“ u Novoj Rači i potrebno je naglasiti kako je Matična školska zgrada već energetski obnovljena kao i Područna škola u Međurači, dok energetska obnova tek očekuje Područnu školu u Dautanu. Ravnatelj škole Dario Jaušić kazao je kako je područna škola u Severinu vapila za obnovom jer uvjeti za rad u njoj nisu bili adekvantni:

– Tijekom minulog perioda u zgradu je uloženo gotovo 1,5 milijuna kuna. Sama vrijednost energetske obnove iznosila je oko 914.000,00 kuna. Tu su se pojavili dodatni radovi koje je u potpunosti financirao osnivač, Bjelovarsko-bilogorska županija. Od 914.000,00 kuna za energetsku obnovu bespovratna sredstva iznose oko 500.000,00 kuna dok je ostatak, isto tako, financirala Županija – kazao je ravnatelj Jaušić.

Inače, ulaganja u školstvo vezana uz Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ zajedno s područnim školama u posljednjih godina penju na preko 3,5 milijuna kuna, a njihovom realizacijom ostvaruje se cilj kompletno obnovljenih i opremljenih, ne samo matičnih već i područnih škola, te se svim učenicima u županiji omogućuje jednaki standard školovanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.