Ljiljana Dupor iz Čazme dobitnica priznanja “Zlatne ruke”

Povodom obljetnice održavanja obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine Hrvatska obrtnička komora  obilježila je Dan Komore svečanom Akademijom.

Tom prilikom dodijeljene su i nagrade Zlatne ruke najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija. Nagradu s pisanim priznanjem dobila je i Ljiljana Dupor iz Čazme.

Ljiljana Dupor vlasnica je frizerskog salon ”Ljiljana” u Čazmi kojeg je osnovala 01. veljače 1985. godine nakon što je svoj zanat izučila u Zagrebu. Nakon izmjene zakona, obrt je upisan u registar obrtnika 30. rujna 1996. godine. Trenutno ima  3 zaposlene radnice koje uz nju rade u obrtu, a koje su počele kao njene naučnice na praksi. Kroz sve godine rada primala je na praksu učenike te se u njenom obrtu izučilo gotovo 20 frizerki kroz praksu. Još kao učenica Ljiljana je sudjelovala na natjecanjima frizera te kasnije i na Internacionalnom natjecanju u Zagrebu.

U svakom obrtu pa tako i u frizerskim obrtima važno je biti u toku s novim trendovima i tehnologijama koje se plasiraju na tržištu te zato redovito djelatnice salona posjećuju sajmove važne za struku kako bi kroz razne edukacije i seminare mogle uvoditi inovacije u vlastiti rad u salonu i na taj način pružati konkurentnu uslugu za svoje korisnike.

– Od početka poslovanja posjećujem domaće, ali i inozemne sajmove s kojih novosti prenosim i na ceh frizera Udruženja obrtnika Čazma – ističe Ljiljana Dupor.

Ljiljana Dupor se od početka poslovanja obrta uključila u rad Udruženja te bila članica Skupštine i Upravnog odbora dugi niz godina. Bila je i predsjednica Udruženja obrtnika Čazma 4 godine slijedom čega je  bila i aktivni član Upravnog odbora Obrtničke komore Bjelovar. U novom mandatu je član Upravnog odbora te i dalje rado sudjeluje  u radu Udruženja.

O tome koliko joj ova nagrada znači nam je rekla:

-Ovo priznanje mi puno znači, 35 godina rada je puno u obrtu. Te zlatne ruke su stvarno za mene jedno veliko priznanje – rekla je Ljiljana Dupor.

Iza nje je 35 godina uspješnog rada ,a zanimalo nas je kada je bilo teže biti obrtnik, na početku kada je otvorila obrt ili danas?

-U obrtu se uvijek mora raditi i to je tako. Nije bilo lako onda, nije lako ni danas.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.