KUD “Sloga” iz Miklouša priprema se za ovogodišnju 45. „Zapovijed pod lipom“

Kulturno-umjetničko društvo “Sloga” iz Miklouša organizira već nekoliko desetljeća manifestaciju tradicijske kulture „Zapovijed pod lipom“. Po drevnom običaju, svake druge nedjelje u mjesecu srpnju, poslije završetka žetvenih radova, održava se ova manifestacija, jedinstvena u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

U tijeku su pripreme i probe za ovogodišnju  45. „Zapovijed pod lipom“ koja će se održati kroz tri dana od 12. do 14. srpnja.  

-Obzirom na 45. godišnjicu održavanja Zapovijedi pod lipom, članovi kud-a “Sloga” postavili su si još jedan zadatak, a to je posebno uređenje prostora u kojem ćemo nastojati prikazati dio atmosfere seoske sobe i prizora koji će posjetitelje  vratiti u vrijeme u kojem su živjeli naši djedovi i bake. Isto tako, obzirom da se program 45. Zapovijedi pod lipom odvija tijekom tri dana, učestale su probe vokalnog sastava koji će nastupiti 13. srpnja na Večeri izvorne pučke pjesme “Izašla je sjajna zvijezda”. Ovom prilikom naše kulturno umjetničko društvo bit će domaćin šest vokalnih sastava koji će doći iz raznih krajeva lijepe naše domovine. S nestrpljenjem očekujemo izlaganje i radionicu dr.sc. Irene Miholić koje je planirano za petak, 12. srpnja, a posljednji dan našeg kulturno tradicijskog događaja 14.srpnja, uz tradicionalan prikaz Zapovijedi pod lipom kojeg će izvesti članovi kud-a “Sloga” Miklouš, potpomognuti žiteljima sela,  obilježit ćemo u društvu prijateljskih KUD-ova čijim programima i izvedbama se posebno veselimo – otkriva tajnica KUD-a Sloga Višnja Sudarević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.