SDP BBŽ održao izvanrednu konferenciju za medije na temu Nošenje obilježja „Za dom spremni“

0
190

SDP  BBŽ  održao je izvanrednu konferenciju za medije na temu Nošenje obilježja „Za dom spremni“ Matea Horvata predsjednika Savjeta mladih Grada Bjelovara i člana HDZ-a.

Podsjetimo Mateo Horvat objavio je  fotografije na kojoj je se  nalazi  s majicom na kojoj, između ostalog, piše Sve dok Hrvat ZA DOM kliče…’ i na kojoj je šahovnica s prvim bijelim poljem. Na tu fotografiju je jučer reagirao  bjelovarski Forum mladih SDP-a.

Na konferenciji su govorili Tihomir Jaić, predsjednik ŽO SDP BBŽ-a, Vanja Posavac, predsjednica GO SDP Bjelovar, Nenad Nekvapil, gradski vijećnik Grada Bjelovara, Stjepan Prstec, predsjednik Foruma mladih SDP BBŽ-a i Domagoj Spačil, predsjednik Foruma mladih GO SDP Bjelovar.

-Oštro osuđujemo postupak bivšeg predsjednika Savjeta mladih Grada Bjelovara i člana HDZ-a Matea Horvata. Meni je žao što mlada osoba ali ne i nezrela osoba, to je osoba koja ima 24 godine i trebala bi imati formiran stav o životu i formiran stav o onom što je bilo u prošlosti, propagira ustaštvo i što mu je ustaštvo očito u njegovim genima. Naše društvo je nažalost negdje pogriješilo, da li u školstvu, da li u odgoju, negdje očito je. Jer ne samo da je gospodin propagirao ustaštvo, imamo salve potpore ljudi, imamo napade na medije od strane tih ljudi i to nije nažalost mali broj ljudi. Mateo Horvat koji je u svom prvom priopćenju branio neobranjivo zaboravio je napomenuti da je bivša članica njegove stranke, sada predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović oštro osudila pozdrav „Za dom spremni“. Ja se nadam da će sve instance reagirati primjereno i pozivam policiju i sudstvo da reagira i da osudi djelo koje je Mateo Horvat učinio, ako je učinio – rekao je Tihomir Jaić, predsjednik ŽO SDP BBŽ-a.

Vanja Posavac, predsjednica GO SDP Bjelovar rekla je kako je Mateo Horvat imao sjajnu i perspektivnu budućnost ali je ovim svojim iskazom jasno i glasno rekao tko je i što je. Posavac je pozvala i predsjednika GO HDZ-a Bjelovar Antu Topalovića da javno reagira i da osudi ili podrži Matea Horvat u ovoj situaciji.

– Mateu zahvaljujem što je dao ostavku na mjesto predsjednika savjeta mladih i mislim da je time napravio dobro djelo jer očito njegovi nastupi i razmišljanja o budućnosti  mladih nisu za dobrobit mladih, nego za dobrobit nekih stvari koje bi trebali ostaviti iza sebe i koje ne bi trebale mlade opterećivati niti zanimati – rekla je Posavac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.