Dubrava: Kreće se u rekonstrukciju doma u Svinjarcu

Na 19. sjednici Općinskog vijeća održanoj u utorak 2. srpnja vijećnici Općine Dubrava usvojili su niz planova vezanih uz protupožarne aktivnosti i slučajeve većih nesreća, prirodnih nepogoda ili katastrofa. Uz to usvojeno je Izvješće o izvršenju Programa gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom, a nakon Kapele i Markovca kreće se u rekonstrukciju doma u Svinjarcu što će prema odluci vijeća odraditi Vinter gradnja d.o.o. iz Dubrave po cijeni od nešto manje od 160.000,00 kuna.

U aktualnom satu pitanja su postavile oporbene vijećnice Vlasta Jagić iz stranke BM 365 i Vesna Katalenac iz HSU-a te Stjepan Martinčević iz SDP-a.

Vlastu Jagić zanimalo je koliki je dug za komunalnu naknadu u 2018. godini i koliki je u prvih 6. mjeseci ove godine?

Načelnik Tomislav Okroša kazao je kako je dug u 2018. godini bio nešto više od 1,5 milijun kuna, no kako se krenulo u slanje opomena pred ovrhu i samih ovrha naplata je nakon toga bolja.

Moglo se čuti kako se Općina prijavila u stečajnu masu Gramipa za iznos od oko 100.000,00 kuna, no i da su male šanse da će nešto uspjeti dobiti nakon završenog stečaja.

Nadalje, vijećnicu Jagić zanimalo je i zašto nisu zatvorena vrata na groblju u Dubravi jer nesavjesni građani odvoze nesmetano otpad u kontejnere koji se nalaze na groblju? Vijećnica Katalenac je pak pitala zašto se odlaže šuta kraj istih tih kontejnera?

Antonio Badrov viši referent za komunalno gospodarstvo, fondove, javnu nabavu i komunalno redarstvo  je odgovorio kako je odlučeno da vrata groblja budu otvorena jer se na taj način ipak koliko toliko može držati pod kontrolom količina otpada koji se inače odlaže na raznim  divljim odlagalištima u Dubravi. Na taj način se ipak smanjio njihov broj. Dakako da se i dalje apelira na sve građane da otpad zbrinjavaju na propisan način. Načelnik Okroša je dodao kako se puno pažnje posvećuje uređenju okoliša, pa je posebno pohvalio Lovačku udrugu „Golub“ iz Zvekovca koja je sa DVD Koritna na Dan planete Zemlje prikupila 3 kamiona smeća na potezu od Koritne do mosta na Črncu.

Stjepan Martinčević je pitao u kojoj je fazi nabava koševa za smeće i klupa na što je načelnik Okroša odgovorio da će biti ukupno nabavljeno 60 koševa za smeće i 80 klupa. Dio će već doći ovaj tjedan, a ostatak do kraja srpnja. Koševi i klupe će biti raspoređene po Dubravi i svim naseljima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.