“Škola za život” u Gornjem Dragancu zarasla u travu i trnje

Na aktualnom satu 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Čazme vijećnik Branko Kupsjak pitao je postoji li mogućnost da Grad ili komunalni redar utječu na OŠ Čazma ili na Županiju koja je osnivač škole da se redovito kosi trava oko područne škole u Gornjem Dragancu:

– Školsko igralište i dvorište koje se nalazi oko te zgrade potpuno je obraslo travom i trnjem, sada djeca ne idu u školu, ali i za vrijeme nastave djeca se nisu mogla ići van igrati jer je trava tako velika da je preopasno, jer ima svega vani u travi, a nitko ne održava tu površinu – rekao je Kupsjak.

Gradonačelnik Pirak je odgovarajući na pitanje rekao kako komunalno redarstvo ovih dana intenzivno radi po prijavama građana koji se žale na neodržavane površine, te da se izdaju rješenja i rade prisilna čišćenja i krčenja problematičnih parcela:

– Zašto Osnovna škola Čazma ne brine o svojim nekretninama? Imaju i opremu i domare, a na koncu konca da i naruče uslugu košnje to bi im naše Komunalije odradile kao što odrađuju i drugima koji naruče. Trebaju samo naručiti, postoje odgovorne osobe koje to trebaju učiniti. Što se tiče konkretnog pitanja mislim da je komunalni redar u tijeku rješavanja, nažalost, represivnih stvari vezanih uz to – kazao je Pirak.

Kako je pitanje postavljeno na 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme koja je održana prije nepunih tjedan dana provjerili smo i sami kako izgleda okoliš oko područne škole u Gornjem Dragancu. Fotografije su slikane danas s gradskog nogostupa.

Pokušali smo kontaktirati ravnateljicu OŠ Čazma Lidiju Osman da se očituje po tom pitanju. Telefonski je nismo mogli dobiti jer je bila službeno odsutna, no poslali smo mail, pa ćemo službeni odgovor (ako ga dobijemo) OŠ Čazma o tome zašto je slična situacija oko još nekih područnih škola, no i matične škole u Čazmi objaviti naknadno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.