Djeca s područja Grada Čazme otputovala na ljetovanje u Novi Vinodolski

Danas je put Novog Vinodolskog na ljetovanje krenulo 89 malih Čazmanaca. Djeca će ljetovati u bjelovarskom hostelu. Naime, Grad Bjelovar i Grad Čazma postigli su dogovor oko korištenja bjelovarskoga hostela u Novom Vinodolskom. Grad Bjelovar omogućit će ljetovanje za djecu s čazmanskoga područja sukladno iskazanim potrebama.

Cijena punoga pansiona u hostelu je inače 120 kuna za građane s bjelovarskoga područja te 140 kuna za one izvan. Grad Čazma sufinancira troškove ljetovanja kako bi cijena i uvjeti čazmanskoj djeci bili jednaki bjelovarskoj.

Ljetovanje djece iz Čazme inicijativa je Društva Naša djeca Čazma koje je ove godine okupilo djecu i iz drugih udruga i sportskih klubova. Inače DND Čazma provodi projekt “Više od ljeta” za koji je Grad Čazma dao financijsku potporu za projekte za opće dobro koje provode udruge na njezinom području.

-Drago mi je da je suradnja dvaju gradova rezultirala odlaskom naših mladih sugrađana na more u Novi Vinodolski. Naime, Grad Bjelovar ima hostel koji koriste djeca Grada Bjelovara ali sporazumom između naša dva grada naši mali sugrađani su otišli na ljetovanje. Grad svakom djetetu preko DND Čazma sufinancira ljetovanje sa 200 kuna – rekao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.