Sportski tereni Glumine napokon u rukama Grada Čazme

Sportsko-rekreacijski kompleks „Glumina“ u Čazmi napokon je došao u ruke Grada Čazme. Naime, na 14. Sjednici Gradskog vijeća tu vijest vijećnicima je priopćio gradonačelnik Dinko Pirak.
Procijenjena vrijednost sportskih terena bila je 1.289.000,00 kuna i na 11. dražbi koju je objavila stečajna upraviteljica Glumina banke Grad Čazma je uspio doći do ove nekretnine za 501.000,00 kuna čime je postao vlasnik nekadašnjeg Glumina centra. Uz sportske terene Grad Čazma je u dogovoru s vlasnicom livade koja se nalazi odmah do sportskih terena uspio dogovoriti kupnju za 150.000, 00 kuna. Riječ je o livadi koja se obično iznajmljivala za parkiralište kada su se na sportskim terenima događale veće manifestacije.
Kako je rekao gradonačelnik Pirak, u Gradu su imali informacije da postoji interes drugih kupaca za sportske terene, pa je odlučeno da se Grad javi na dražbu kako ova nekretnina ne bi došla u druge ruke:

– Sad možemo govoriti o tome da napravimo jedan projekt kojeg možemo kandidirati bilo prema nacionalnim ministarstvima, bilo prema europskim programima za financiranje istih, tako da ćemo u sklopu sa buduće izgrađenim objektima iz Čazma Nature dobiti jedan lijep sportski kompleks koji će imati malo koji grad – rekao je gradonačelnik Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.