Radovi na vrtiću u Rovišću bit će gotovi prije roka

Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan  je sa suradnicima i izvođačem radova obišao radove na rekonstrukciji i nadogradnji dječjeg vrtića u Rovišću. Uvjerio se da radovi idu prema planu, a izvođač radova predviđa da bi radovi trebali završiti i prije ugovorenog roka. To je odlična vijest za sve one na listi čekanja za upis djece ili im pak djeca idu u vrtiće u gradu Bjelovaru.

– Ono što mogu reći je da sam iznimno zadovoljan radovima koji su u tijeku i rekao bi da idu brže od predviđenog tako da smatramo da će i sam završetak kompletnog vrtića biti i prije kraja godine što je bio predviđeni rok. Moram reći da još uvijek imamo problema sa samim sredstvima jer smo od ministarstva dobili 1.686.000,00 kn, a ukupna investicija bez namještaja i bez ostale opreme iznosi 2.985.000,00 kn. Nažalost, sredstva u ministarstvu demografije nema tako da pokušavam iznaći sredstva kako i na koji način doći do sredstava  i u potpunosti zatvoriti financijsku konstrukciju. Siguran sam da ćemo to u kratkom roku uspjeti riješiti, ako ne imamo i dio vlastitih sredstava koje ćemo uložiti u sam vrtić i u opremu koja je potrebna. Isto tako moramo još riješiti sam okoliš, rasvjetu, pristupe, spajanje postojećeg vrtića s novim, tako da još posla ima ali  radovi dobro teku i moramo reći da smo zadovoljni s izvođačem i brzinom kojom oni to realiziraju tako da se nadam da će roditelji i  djeca moći već sredinom 9. mjeseca koristiti novi vrtić – rekao je načelnik Prišćan.

Ovom nadogradnjom bit će riješene trenutne potrebe za kapacitetima, no u Rovišću se nadaju da će u budućnosti biti potrebe i za novim proširenjem.

 – To bi značilo da će se na području općine rađati veći broj djece. Za sada se smatra da bi negdje oko 60 djece trebalo biti u vrtiću. Dvije su, odnosno tri skupine, jedna jaslička i dvije vrtićke, a ukoliko će trebati, naravno da ćemo ići u dodatna proširenja – rekao je Prišćan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.