BJELOVAR DRUGI U HRVATSKOJ PO RASTU BROJA NOVOOSNOVANIH TVRTKI

Prema podacima DZS-a u 2018. godini evidentirano je 149.973 aktivnih poslovnih subjekata, čak 126.982 su trgovačka društva, a uočljiva je tendencija rasta broja novoosnovanih tvrtki.

Jedan od gradova iz bjelovarske bilogorske županije koji se našao u društvu gradova s najviše novoosnovanih trgovačkih društava je Bjelovar.

Kako piše Gradonačelnik.hr prošle godine najviše trgovačkih društava je nakon Zagreba, registrirano u Splitu – njih 1.680, potom Rijeci – 1.348, te Pazinu – 1.155. Slijede Trgovački sudovi u Osijeku – 1.123, Varaždinu – 973, Zadru  730 i Bjelovaru – 381.

A upravo Zadar i Bjelovar bilježe najveći rast broja novoosnovanih poduzeća u posljednjih godinu dana – 14,4 i 12,7 posto.

Bjelovarski tax free model i niz povlastica koje su gradonačelnik Dario Hrebak i njegova gradska uprava uveli kako bi potaknuli gospodarstvo izgleda da su urodili plodom. U dvije godine svojim su potporama potaknuli 240 poduzetnika i obrtnika koji su uložili osam milijuna kuna u razvoj poslovanja, dok je Grad subvencionirao investicije sa tri milijuna kuna.

Pozitivan trend rasta osnovanih trgovačkih društava odraz je međusobnog dijaloga i razumijevanja između gospodarstvenika i predstavnika lokalnih vlasti, ali i pozitivne ulagačke klime koja se stvorila u Bjelovaru. Sinergija rada Gradske uprave i gospodarstvenika očituje se i  u tome što je Bjelovar jedan od najažurnijih gradova pri izdavanju građevinskih dozvola, poručuju iz Grada Bjelovara.

Ulaže se i u mlade ljude te na bjelovarskom Veleučilištu danas studira gotovo 800 studenata, a njih 80 posto se zaposli odmah po završetku fakulteta. Gradska uprava djeluje proaktivno i na usluzi je gospodarstvu i građanima Grada Bjelovara što je rezultiralo i porastom broja poduzetnika i obrtnika, a u konačnici i brojem zaposlenih, kažu u Gradu Bjelovaru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.