Općina Severin obilježila svoj dan

U sklopu obilježavanja Dana Općine Severin u ponedjeljak, 24. lipnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u Vatrogasnom domu u Severinu. Sjednici je prisustvovao zamjenik župana Neven Alić sa suradnicima.

Program obilježavanja Dana Općine Severin počeo je 20. lipnja Carp Cupom u ribolovu ŠRD „Slavija“ Severin. Nastavio se u nedjelju natjecanjem u gađanju glinenih golubova, a istoga dana održana je i svečana sjednica DVD-a Severin.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u ponedjeljak načelnik Žarko Žgela istaknuo je najvažnije projekte realizirane u proteklih godinu dana: „ U zadnjih godinu dana u našoj općini puno se radilo, asfaltirale su se ceste i to Severin-Lasovac, Orovac i Severin- Ciglena. Od ostalih projekata treba spomenuti dječju igraonicu,a zaposleno je i 7 žena koje pomažu starijim i nemoćnim osobama“, rekao je načelnik Žgela.

Okupljenima se obratio i zamjenik župana Neven Alić:  „U vašoj općini energetski je obnovljena područna škola Severin. Riječ je o projektu čija je ukupna ugovorena vrijednost iznosila 914 tisuća kuna. No, budući da se radi o starom i neadekvatnom objektu bili su potrebni i dodatni radovi koji nisu bili obuhvaćeni europskim projektom. Stoga je Bjelovarsko-bilogorska županija uložila dodatna sredstva u iznosu od 360.000 kuna. Također, Županija je opremila školu i novim namještajem i to u iznosu od 86.525,00 kuna. Kada se zbroje svi izvedeni radovi dolazimo do brojke od 1,4 milijuna kuna koliko je uloženo u temeljitu obnovu Područne škole Severin. Kruna na kraju cjelokupnog projekta bit će dječje igralište koje će se u cijelosti rekonstruirati.
Zatim, Općina Severin jedna je od Općina s područja županije koje su uključene u projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta,a čiji je nositelj BBŽ“, naglasio je zamjenik župana Alić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Severinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.