Ivanska: Suradnja s bjelovarsko-bilogorskom županijom dovela do realizacije brojnih projekata

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Ivanska u nedjelju 23. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Na svečanoj sjednici načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin istaknuo je najvažnije projekte provedene u proteklih godinu dana te najavio što se sve planira realizirati u nadolazećem razdoblju.

– U sklopu programa Zaželi u kojem sudjelujemo kao partner sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom radi 10 žena na poslovima pomoći u kući našim sumještanima starije životne dobi. Od prosinca se provodi projekt „Dobar dan vrtiću“ vrijedan 750 tisuća kuna u sklopu kojeg je zaposlen 1 odgajatelj i 1 voditelj projekta.  Obnavljaju se i održavaju nerazvrstane ceste i poljski putevi. Djelomično je obnovljen i mjesni dom u Babincu, a u tijeku je i dovršetak uređenja mrtvačnice u Staroj Ploščici. U budućnosti planiramo dovršetak uređenja društvenog doma u Babincu, rekonstrukciju i opremanje dječjeg vrtića Ivančica u iznosu od milijun i pol kuna koje smo dobili od Fonda. Za nekoliko dana bit će završena cesta prema Kozlanima u vrijednosti 2.5 milijuna kuna. Potpisali smo sporazum s Bjelovarsko-bilogorskom županijom za asfaltiranje ceste prema Gornjoj Petričkoj po modelu pola-pola, za što je raspisan i natječaj. Asfaltirat će se i cesta prema Samarici te se ovim putem zahvaljujem županu i Županiji na odličnoj suradnji – istaknuo je načelnik Mavrin.

O projektima koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi na području općine Ivanska govorio je zamjenik župana Neven Alić: – Jedan od važnijih projekata realiziranih u zadnjih godinu dana bilo je asfaltiranje ceste u Srijedskoj. Prometnica je to duga gotovo dva kilometra,a radovi su bili vrijedni milijun i pol kuna, što je u potpunosti financirala Županijska uprava za ceste. Od izuzetnog značaja je i projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“. Putem ovog projekta do radnog mjesta na dvije godine došlo je 70 nezaposlenih žena koje brinu o 350 korisnika na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je uglavnom o starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom. Što se vaše općine tiče, u sklopu ovog projekta zaposleno je 10 žena koje brinu o 50 korisnika. Ono što je pred nama je energetska obnova osnovna škole Ivanska i sportske dvorane. Riječ je o izuzetno značajnim projektima ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna. Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno provodi 80 europskih projekata ukupne vrijednosti pola milijarde kuna kojima nastojimo podići standard i kvalitetu života stanovnika naše županije. Želimo tim putem nastaviti i dalje,a želimo i vama da budete uspješni u realizaciji vaših projekata – naglasio je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća zamjenik župana Neven Alić.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su i javna priznanja, a tom prilikom bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs proglašen je počasnim građaninom općine Ivanska.

U programu je nastupilo KUD Sloga iz Đurđica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.