„54 + KULTURA“ projekt UTIB-a koji kroz radionice okuplja osobe starije od 54 godine s invaliditetom

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar provodi projekt „54 + KULTURA“ koji je odobren u okviru natječaja „Umjetnost i kultura 54+“. Ukupni iznos bespovratnih sredstava u okviru Poziva iznosi 20 milijuna kuna, od toga je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj projekta obuhvaća socijalno uključivanje i unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom starijih od 54 godine kroz aktivnu participaciju u kulturno-umjetničkim aktivnostima, uključujući glazbene (zbor) i literarne radionice.

Projekt „54 + Kultura“ traje 12 mjeseci od 23.07.2018. do 23.07.2019. godine dok vrijednost projekta iznosi 244.271,43 kn. Voditeljica projekta je Ivana Toncer, bacc. oec.

U sklopu projekta provode se glazbene radionice (zbor) srijedom u 17:00 sati pod vodstvom gospodina Gorana-Krune Kukolja te literarne radionice četvrtkom u 14:00 sati pod vodstvom gospođe Đurđe Vučetić. Radionice se provode u prostorijama Udruge, Gundulićeva 1, Bjelovar.

U nastavku donosimo dva literarna uratka sudionica literarne radionice čime pozivamo i ostale osobe s invaliditetom starije od 54 godine koji se pronalaze u ovakvom izražavanju da se priključe radionicama, bilo glazbenoj ili literarnoj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.