Na 43. sjednici biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine kardinal Bozanić istaknuo važnost svakog čovjeka!

Biskupski ordinarijat Bjelovarsko-križevačke biskupije ugostio je biskupe na  43. sjednici biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine. Na sjednici biskupi su se osvrnuli na važne događaje iz protekle pastoralne godine, definirao se i program za iduću pastoralnu godinu.

U pozdravu na početku sjednice, domaćin bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak kazao je kako je ovo najmlađa biskupija ali se u njoj trude učiniti i ispuniti ona svoja poslanja zbog kojih su osnovani i ono za što  je papa Benedikt mislio da je potrebno prilikom njenog osnivanja. Bjelovar i ovaj kraj u ovim okolnostima u kojima jesmo i u kojima živimo trpi od svega onog od čega trpi i cijela Hrvatska upozorio je Huzjak:

-Mnogo mladih ljudi, mladih snaga odlazi u potrazi za boljim životom. To svi mi teško doživljavamo, svi mi koji se brinemo za narod i za ljude. Nastojimo učiniti što je moguće da se ta situacija ublaži i olakša. Što se tiče crkvenog života, nastojimo redovitim pastoralom ali pogotovo radom sa djecom i mladim obiteljima produbiti ono što je naše poslanje, a to je evangelizacijsko djelovanje, a onda tako ljude motivirati da ostanu u svojim zajednicama i da tu nastave graditi svoje živote i svoju budućnost – istaknuo je Huzjak.

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić u svom obraćanju istaknuo je da uz svu tu bolest i pošast kojom smo zahvaćeni da stalno vidimo nešto što ne valja i što je loše, potrebno je vidjeti i ono što je dobro među nama:

-Dobro je to što imamo lijepu zemlju Hrvatsku, ali najvrijedniji su ljudi. I zato je svaki čovjek, svaka žena i muškarac osobito gledajući s jedne strane na djecu i mlade i s druge strane na bolesne i stare, to je vrijednost i to je bogatstvo i zemlje i naroda. Tako da je Crkva stalno bila i želi biti usmjerena prema čovjeku, i put Crkve je kako je znao ponavljati Sveti Ivan Pavao II čovjek. Biti sa čovjekom, biti za čovjeka i pomagati čovjeku.

Bozanić je dodao i kako se o mnogim stvarima brinemo, a čovjeka kao da zaboravimo.

– Nekad, čovjek bi rekao, da se i u vijestima, pa i medijima više posvećuje briga životinjama nego u nekim slučajevima  čovjeku – kazao je Bozanić.  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.