Biciklistička karavana na “Putu prijateljstva Vukovar – Ljubljana” prošla kroz Bjelovar

Biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana”, koju organizira Hrvatsko društvo iz Ljubljane i ove je  godine, već tradicionalno, prošla i kroz Bjelovar.

Karavana se održava povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a počela je  u Vukovaru – Gradu simbolu otpora i pobjede, u znak odavanja počasti svim hrvatskim braniteljima.

U trodnevnoj karavani dugoj 500 km sudjeluje 30 slovenskih i hrvatskih biciklista.

Prema riječima predsjednika Izvršnog odbora društva Milana Pavelića, karavana se održava u povodu Dana državnosti, koji se u Hrvatskoj i Sloveniji slavi istoga dana, a prolazi kroz 11 hrvatskih i četiri slovenska grada. Cilj karavane je unapređivanje dobrih međususjedskih odnosa između dvije susjedne zemlje povezivanjem svih odredišta karavane.

– Nama koji živimo u Sloveniji ta karavana znači jako puno, i tom karavanom pokušavamo objediniti ne samo sport nego i kulturu, gospodarstvo i sve ostalo. Ljudi nas ovdje fantastično prihvaćaju. Mi se kroz cijelu godinu trudimo da tu karavanu obogatimo na neki način, pa tako sljedeće godine organiziramo okrugli gospodarski stol u Ljubljani gdje će sudjelovati svi gradonačelnici kroz čije gradove karavana – prolazi rekao je Pavelić.

Inače, „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” vozi se u tri etape. Prva je Vukovar – Đurđevac, druga Đurđevac – Samobor te treća Samobor – Ljubljana. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.