Svečanom sjednicom Općinskog vijeća počeli Svetoivanjski dani u Općini Sveti Ivan Žabno

Svetoivanjski dani kojima Općina Sveti Ivan Žabno obilježava Dan općine održavaju se od 21. – 24. lipnja. Brojna sportska i kulturno-zabavna događanja održat će se za vrijeme trajanja ove manifestacije, a ove srijede 19. lipnja održan je onaj politički dio, svečana sjednica Općinskog vijeća.

Općinski dužnosnici istaknuli su na sjednici  dva kapitalna projekta koja su financirana sredstvima EU. To su izgradnja dječjeg vrtića sa 7,5 milijuna i sanacija odlagališta otpada Trema Gmanje s 10 milijuna kuna. Zbog ova dva projekta i općinski proračun u ovoj godini iznosi 31 milijun i 870 tisuća kuna,

Radi se i na modernizaciji nerazvrstanih cesta, izgradnji sekundarne vodovodne mreže, uređuju se i vatrogasni domovi, napravljena su dva dječja igrališta u sklopu škole. Završena je izgradnja 50 tonske vage. Uređen je kružni tok, zgrada općine i kina.

Općina je osigurala preko 300 tisuća kuna za udžbenike osnovnoškolaca. Budući da država preuzima taj teret, sredstva će biti usmjerena na nabavku radnih bilježnica, vježbenica, likovnih mapa i udžbenika za izborne predmete. Porodiljne naknade podignute su na 2.000,00 kuna.

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja, pa je tako nagrada Općine Sveti Ivan Žabno dodijeljena  hrvatskoj nogometnoj reprezentativki Leonardi Balog, učenicima OŠ “Grigor Vitez koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a to su Petra Burić s mentoricom Ljerkom Čeredar, ženska šahovska ekipa s mentorima Tomislavom Majićem i Predragom Uremovićem, niži zbor OŠ “Grigor Vitez”  s mentoricom Višnjicom Radić te košarkaška ekipa 5. i 6. razreda s mentoricom Magdalenom Markešić. Nagrade su dobili i streličari Josip Topolovac i Mihael Borošak. Zahvalnica Općine Sveti Ivan Žabno dodijeljena je Stjepanu Šofiću, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Tomislavu Majiću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.