Povećati broj volontera – cilj projekta Udruge tjelesnih invalida Bjelovar

Kako povećati broj volontera na području lokalne zajednice, unaprijediti partnerstvo između Udruge tjelesnih invalida Bjelovar i lokalne samouprave te partnerskih organizacija, osigurati volontersku pomoć u učenju najugroženijoj djeci te poboljšati praksu vrednovanja volontiranja ciljevi su projekta kojeg provodi Udruga tjelesnih invalida Bjelovar uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Partneri u projektu pod nazivom LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR UTIB, uz nositelja, Udrugu tjelesnih invalida Bjelovar, su Centar za socijalnu skrb Bjelovar, Grad Bjelovar, Grad Čazma i Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar.

U ponedjeljak 17. lipnja je u Čazmi održana izobrazba potencijalnih volontera i zainteresiranih građana kod partnera – Grada Čazme. Predsjednik Udruge tjelesnih invalida prof. Tomislav Novosel podsjeća da Udruga tjelesnih invalida Bjelovar volonterske aktivnosti provodi već desetak godina:

– U prvoj fazi smo iznjedrili certifikate za koordinatore volontiranja, uredili smo bazu podataka i software koji to prati, a u drugoj fazi nastavljamo u tim aktivnostima s time da se u ovoj godini kako provodimo projekt treba odraditi educiranje zaposlenika ili članova kod partnera – rekao je Novosel.

– Volontiranje je na zapadu prepoznato kao jedna od aktivnosti gdje se bez novčanog odnosa treba pomagati u zajednici onima kojima je pomoć najpotrebnija bilo da su to siromašni, izbjeglice, invalidi i neka druga skupina – kaže Novosel i dodaje kako je cilj taj model iz uljuđenog svijeta preslikati koliko je to moguće kod nas.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.