Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama. Stoga su ove aktivnosti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. „recidivistima“.
Policijski službenici ove PU su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.
U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.
Policija ove PU je proteklog vikenda od 14. – 16. lipnja 2019. godine utvrdila 113 prekršaja od čega izdvajamo:
– 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,90 g/kg izmjerena kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ivanskoj
– 34 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina iznosila je 87 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
– 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 
– 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
– 35 ostalih prekršaja.
U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečena jedna osoba koja je bila ponavljač teških prekršaja u prometu tzv. „recidivist“, a koja je upravljala vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla i za vrijeme zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Protiv te osobe je proveden žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalne kazne.
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih su dvije s nastradalim osobama. U te dvije nesreće dvije osobe su lakše ozlijeđene. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.