Održana uvodna konferencija “Čazma Nature” najvećeg projekta Grada Čazme

Danas je održana uvodna konferencija projekta Čazma Natura. Ovaj projekt je Grad  Čazma kandidirao na natječaj – Promicanje održivog razvoja prirodne baštine gdje je ostvario 96 bodova i plasirao se na 1. mjesto među svim prijavljenim projektima, što ukazuje na kvalitetu i dobro odrađen posao.

Vrijednost projekta iznosi 26 milijuna kuna, a sufinanciranje Europske unije je 18 milijuna i 700 tisuća kuna. Uz europsko sufinanciranje, grad je ostvario i potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, i to u najvećem iznosu – od 5 milijuna kuna.

Projekt obuhvaća čitav niz lokacija na području Grada Čazme koje će se urediti i staviti u funkciju, radi Promicanja održivog razvoja prirodne baštine.

Provedba je počela još u rujnu 2015. godine, pripremom dokumentacije za uređenje Multifunkcionalnog centra „Priroda Čazma“ te će završiti u prosincu 2021.

-Projektom Čazma Natura se jako ponosimo i od njega puno očekujemo. Zahvaljujem našim partnerima u ovom projektu. Ideja za ovaj projekt je temeljena na dobroj suradnji s našim gradovima prijateljima, prije svega slovenskog grada Radlje ob Dravi. Bazen u Čazmi je bio godinama legenda i sada smo došli do toga. Do sada smo pričali, sada kreću konkretni radovi i grad će biti veliko gradilište. Čazma Natura će biti izvrsna nadopuna Grada Čazme kroz cijelu godinu -rekao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Partneri u provedbi projekta su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ, Turistička zajednica Grada Čazme i Športsko-ribolovno društvo „Štuka“ Čazma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.