Osnovnoškolci na zanimljiv način učili o povijesti Čazme

Centar za kulturu i Gradski muzej Čazma organizirali su zanimljivu edukativnu manifestaciju „Moj zavičaj – to sam ja“. Cilj manifestacije je da se različitim dobnim skupinama građana od najmlađih do onih starijih pokaže  bogatstvo kulturne baštine Grada Čazme.

U sklopu manifestacije predviđeno je više radionica koje će biti primjerene dobnim skupinama kojima su organizirane. Prva radionica je održana jučer s učenicima trećih razreda OŠ Čazma.

Radionica je bila zamišljena kao potraga za blagom. Učenici su bili podijeljeni u četiri grupe i uz karte koje su dobili na kojima su bile upute obilazili su zadane točke središtem grada gdje ih je čekala slika nekog povijesnog predmeta.

Ukupno je bilo pripremljeno za svaki razred po 12 točaka na kojima ih je čekalo blago. Slike koje su učenici pronašli kasnije su zalijepili na vremenske lente koje su za njih pripremili organizatori.

Na kraju radionice organizatori su bili jako zadovoljni dok su učenici bili oduševljeni:

-Ja nisam očekivala da će nam biti tako dobro i zanimljivo i jako sam sretna što smo pobijedili i bilo mi je jako super u potrazi – rekla je Mirna Pirak iz 3b.

– I meni je bilo jako super i nisam se nadala da će moj razred pobijediti, ali smo uspjeli mada smo malo i griješili – kazala je Antea Petrušić iz 3b.

– Jako sam sretna što smo pobijedili nisam se tome nadala, bilo mi je super u potrazi za blagom rekla je Mirna Lipovec.

-Bilo mi je jako zanimljivo i puno toga sam zanimljivog naučio u ovoj potrazi. Mada je vani bilo jako vruće nama to nije smetalo i baš nam je bilo dobro. Htio bi da više puta imamo potragu za blagom – kazao je Petar Dijanić iz 3a razreda.

Danas će u potragu za blagom učenici četvrtih razreda OŠ Čazma, dok će se 17. lipnja održati radionica namijenjena učenicima viših razreda OŠ i učenicima Srednje škole. Radionica će se održati pod stručnim vodstvom arheologa uz kojeg će sudionici dijelom istražiti stvarni lokalitet – Čazmansku gradinu. Za ovu radionicu svi zainteresirani mogu se javiti u OŠ kod prof. Matka Antolčića, u SŠ kod prof. Ivane Mrazović i u DND Čazma kod Ivane Popilovski ili na mail maja@muzejcazma.eu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.