Gradovi Bjelovar i Čazma potpisali Sporazum o suradnji vezan uz ljetovanje djece u hostelu u Novom Vinodolskom

Dugodišnja dobra suradnja između gradova Bjelovara i Čazme i gradonačelnika Hrebaka i Piraka rezultirala je jednim novim projektom. Naime, gradonačelnici su danas potpisali Sporazum o međusobnoj suradnji o ljetovanju djece u  bjelovarskom hostelu u Novom Vinodolskom.

Bjelovarski hostel u Novom Vinodolskom, kako je rekao gradonačelnik Hrebak, odlično posluje pod vodstvom Marka Mihalinca, pa je sljedeći korak postići još bolje rezultate i proširiti sezonu:

-Danas ćemo potpisati jedan sporazum gdje ćemo stupiti u jedan partnerski odnos, gdje će Grad Čazma dodatno popuniti dio naših termina. Grad Čazma će isto tako sufinancirati smještaj svoje djece kao što to čini i Grad Bjelovar za svoju djecu. Sličan Ugovor imamo isto i sa Vrhbosanskom nadbiskupijom da djeca iz sarajevskih vrtića mogu biti pod istim takvim uvjetima u odmaralištu. Mi imamo jedan respektabilan objekt koji je u svim svojim terminima popunjen i mislim da je to dobro, isto tako mislim da mora postojati suradnja između naših gradova u županiji -kazao je Hrebak.

Inače, cijena hostela je 120,00 kn dnevno za djecu iz Grada Bjelovara, dok je za djecu iz drugih gradova ta cijena 140,00 kuna. Grad Čazma će temeljem potpisanog sporazuma sufinancirati boravak djeteta sa 20,00 kn dnevno tako da će cijena u konačnici biti ista i za djecu iz Bjelovara i Čazme koja će boraviti na ljetovanju u hostelu u Novom Vinodolskom.

-Ovim sporazumom biti će obuhvaćeno oko devedesetak djece. Za sada je sufinanciranje u omjeru Grada Čazme kako smo rekli, dvadeset kuna po djetetu, a za sljedeću godinu ćemo biti sigurno u toj potpori izdašniji. Vidjet ćemo kako će to funkcionirati, uglavnom djeca  koja su u sportskim, kulturnim ili nekim drugim udrugama će moći biti ove godine u odmaralištu – kazao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.