Ravnateljica DV “Pčelica” Čazma Martina Kovač dobitnica nagrade „Vesna Grđan“

Fond “Boža Tvrtković” počeo je svojim djelovanjem 3.12.1990. na inicijativu dijela Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje Bjelovar da bi godinu dana kasnije okupio i ostale srednje škole Bjelovara. Ciljevi Fonda su brojni, ali ono što je najvažnije jest poticanje i razvijanje stvaralaštva, kvalitete rada u školi, originalnosti, inovacija kod učenika i njihovih predavača. U okviru Fonda Boža Tvrtković ustrojena je i Nagrada za rani odgoj i obrazovanje „Vesna Grđan“ koja se dodjeljuje djelatnicima  predškolskih ustanova na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

 Ovogodišnja dobitnica nagrade „Vesna Grđan“ je i ravnateljica Dječjeg vrtića “Pčelica” Čazma, Martina Kovač.

– Žao mi je što su samo dva vrtića iz županije predložila kandidate jer ima mnogo divnih ljudi koji sebe daju za ovaj posao koji nije samo zanimanje nego i poziv, s tim živiš to moraš voljeti. Za mene je to veliko priznanje, čast i zadovoljstvo što je prepoznat moj predan rad, trud i zalaganje da naša djeca imaju djetinjstvo kakvo i zaslužuju. Dnevno, tjedno, je to veliki izazov, ali kad pogledam unazad vide se promjene i poboljšanja, no uvijek se može bolje i više. Želim zahvaliti i  mojem kolektivu na prijedlogu i podršci, nagradu posvećujem njima. Čast mi je i ponosna sam na sve što radimo, a samo zajedno možemo još više i bolje. Otvorimo um i srce za sve što dolazi i vjerujmo u sebe, surađujmo, cijenimo se i rezultati će doći – kazala je Martina Kovač prilikom preuzimanja nagrade.

Da je nagrada otišla u prave ruke dokazuju rezultati koji su postignuti pod vodstvom ravnateljice Kovač. Naime, upravo pod vodstvom Martine Kovač čazmanski vrtić je uz dobru suradnju s osnivačem Gradom Čazma dobio novu stolariju i krovište, vrtić je prošao rekonstrukciju i dogradnju, prošle godine u vrtiću je obavljeno unutarnje uređenje, otvorena je 6. skupina, uveden dvosmjenski rad. Iako se puno radilo na obnovi i rekonstrukciji zgrade vrtića trenutno se provodi i projekt dogradnje vrtića vrijedan 6,3 milijuna kuna, tako da će u novu pedagošku godinu u čazmanskom vrtiću u osam skupina krenuti 200 mališana. Vrtić je ponosni nositelj i titule Eko vrtić. Ima i sjajnu suradnju s roditeljima koji uvijek mogu doći pitati o napretku svojeg djeteta ali i po savjet i pomoć u odgoju kod kuće te kako biti dosljedan i postaviti granice. Puno se ulaže i u djelatnike i u njihovo dodatno obrazovanje kroz edukacije i seminare bilo u vrtiću ili izvan njega.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.