Bjelovar će uskoro dobiti dva nova vrtića

Približavanje europskom prosjeku kada je u pitanju predškolski odgoj, cilj je gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka. Naime, u Bjelovaru 50% djece predškolske djece pohađa vrtić, dok je u razvijenim europskim zenljama prosjek 90%. Kako bi se Bjelovar približio tom prosjeku cilj je graditi nove vrtiće kaže gradonačelnik Hrebak. Tako uskoro kreće izgradnja novog vrtića u Gudovcu koji je sufinanciran sa 90% iz mjere ruralnog razvoja, vrijednosti 7,5 milijuna kuna.

-Prije dva dana otvorene su ponude, imamo dva ponuđača, a možemo očekivati da ćemo u jesen ili možda nešto prije započeti s izgradnjom novog dječjeg vrtića u Gudovcu – kazao je Hrebak.

Osim ovog vrtića u Gudovcu, već se rade planovi za izgradnju još jednoga i to u Ulici Viktora Bubnja u sjevernom dijelu Bjelovara gdje ima dosta mladih obitelji, pa su i potrebe za vtićem velike. Izgradnjom vrtića u Gudovcu i vrtića u Ulici Viktora Bubnja napravilo bi se mjesta za još tristotinjak djece koja bi time ušla u sustav vrtića.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića, još prošle je godine odobrilo Gradu Bjelovaru sufinanciranje izradu projektne dokumentacije za izgradnju novih jaslica u Ulici Viktora Bubnja. Riječ je o 70 tisuća kuna, dok je čitav glavni i izvedbeni projekt stajao oko 200 tisuća kuna.

– Ako i ne nađemo sredstva iz EU fondova, ovakav vrtić zaslužuje da se izgradi novcem poreznih obveznika Grada Bjelovara, pogotovo što ćemo neke druge stvari rješavati putem EU fondova, pa će biti više vlastitih sredstava da se napravi ovakav vrtić. Nećemo moći ove godine, jer prvo moramo napraviti vrtić u Gudovcu, ali vjerujem da sljedeće godine, krajem godine, možemo zakopati prvu lopatu– kaže Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.