Svečanom sjednicom počelo obilježavanje Dana Općine Dubrava

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Dubrava počelo je obilježavanje Dana Općine Dubrava i blagdana župe Sv. Margarete.

Općina Dubrava koja u svojih 27 naselja ima nešto manje 5,5 tisuća stanovnika pod vodstvom općinske vlasti na čelu koje je načelnik Tomislav Okroša u zadnje vrijeme provodi brojne projekte kojima je cilj podići kvalitetu života u svim naseljima. Važno je napomenuti da je općinski proračun u samo dvije zadnje godine sa 7,9 milijuna kuna povećan na 25 milijuna kuna.

53 kilometra vodovodne mreže kroz izgradnju Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok, početak gradnje reciklažnog dvorišta, radovi na mostu na Črncu,  izgradnja Kulturnog centra vrijedna 4 milijuna kuna, uređenje društvenih domova, asfaltiranje prometnica, samo je mali dio onog što se radi u Općini Dubrava:

– Naš zadatak je stalnim poboljšanjem životnih uvjeta i kvalitete života stvoriti perspektivno okruženje i bolju budućnost za sve naše mještane – kazao je načelnik Tomislav Okroša.

Govor načelnika Tomislava Okroše možete poslušati u nastavku:

Zamjenica župana zagrebačke županije  Nadica Žužak u svom govoru posebno se osvrnula na energetsku obnovu OŠ Dubrava koju uskoro čeka i nastavak radova na unutarnjem uređenju, a podsjetila je kako je zagrebačka županija prošle godine osigurala 12 milijuna kuna za udžbenike za osnovnoškolce, a s obzirom da će ove godine država financirati udžbenike Županija će u suradnji s općinama  financirati kupnju radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala sa 7,5 milijuna kuna.

U ime prisutnih gradonačelnika i načelnika obratio se gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan koji je kazao kako je u Općini Dubrava vidljiv spoj iskustva i mladosti:

– Spoj iskustva i mladosti, to je ono što oni rade. Imate mladu ekipu na vodstvu, a imate iskustvo koje stoji iza njih.  To je ta sinergija koja se dogodila u Općini Dubrava i zato su tu vrijedni projekti i nadam se da će nastaviti tako raditi,  da se neće umoriti jer puno je izazova ispred nas mladih – rekao je Bišćan.

Ispred Vlade RH na svečanoj sjednici govorio je izaslanik premijera Andreja Plenkovića gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić:

– Vlada je prije nekog vremena poreznom reformom multiplicirala proračun i to načelnik nije potrošio, samo 5 ljudi radi u općinskoj upravi. Nisu načelnici općina, ni gradonačelnici, oaze za uhljebljivanje. Mi nastojimo regenerirati svoje kapacitete i proizvoditi nove vrijednosti da to vratimo ljudima. Hvala vam na vašem zajedništvu i rezultatima koje činite na ovoj našoj karti Hrvatske – kazao je Barišić.

U nastavku svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja zaslužnim građanima i udrugama. Javno priznanje za postignute uspjehe dobili su Udruga žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta, Dječji vrtić Dubrava, dr.medicine Nevenka Zukanović, Dragutin Kovačević, Dragutin Pongračić i Dražen Fulir,  dok je zahvalnicu Općine Dubrava dobila Slavica Dujmović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.