Član čazmanskog kettlebell kluba Tomislav Dianić viceprvak Europe u biatlonu s girjama i jerku

U njemačkom Stolbergu održano je Europsko Prvenstvo u girevoy sportu. Od 30.svibnja do 2. lipnja nastupilo je 270 natjecatelja iz 22 zemlje.

EP je održano u juniorskoj, amaterskoj, profesionalnoj i veteranskoj kategoriji.

Hrvatska reprezentacija nastupila je s 3 predstavnika među kojima je bio i član čazmanskog kettlebell kluba – Tomislav Dianić. Tomislav je nastupio u amaterskoj i veteranskoj kategoriji u disciplini biatlon sa girjama od 24 kilograma.

U amaterskoj konkurenciji Tomislav se izborio za 4. mjesto dok je u veteranskoj 40 – 44 godine osvojio 2.mjesto.

Budući da su se jerk i snatch (discipline koje čine biatlon) bodovale i zasebno, Tomislav je dodatnu srebrnu medalju osvojio za rezultat u jerku. 

Ostali članovi reprezentacije Hrvatske koji su nastupili su:

Vladimir Sever (DŠR Giryatrija Zagreb) – 1.mjesto u disciplini Long cycle 2x24kg, veterani 40-44

4.mjesto u disciplini Snatch 24kg, veterani 40-44

Ivana Gorički (DŠR Giryatrija Zagreb) – 7.mjesto u disciplini Long Cycle 2x24kg (profesionalna kategorija)

 Podsjetimo kako je na lanjskom EP Davor Jurinjak također donio medalju u Čazmu i to zlatnu. Tomislavova medalja potvrđuje predan i kvalitetan rad u čazmanskom klubu. 

Nastup na prvenstvu izborio je i Boris Baborski ali zbog ozljede nje nastupio, no na prvenstvu je sudjelovao u svojstvu predstavnika Hrvatskog Girevoy Sport Saveza.

Iz Kettlebell kluba Čazma zahvaljuju svojim najvećim sponzorima – Gradu Čazmi i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bez kojih odlazak na ovo prvenstvo ne bi bio moguć.