U Čazmi održana 21. smotra dječjeg folklora Bjelovarsko – bilogorske županije

Danas je u Čazmi održana 21. smotra dječjeg folklora Bjelovarsko bilogorske županije. Organizator smotre je bila Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, a domaćin KUD “Graničar” Čazma.
Na smotri su nastupili KUD “Graničar” Čazma – skupina A revijalno, Hrvatska čitaonica Hercegovac, KUD “Graničar” Čazma – skupina B, KUD “Sloga – Đurđic”, Đurđic, Folklorni ansambl Centra za kulturu i informiranje “Dr. Franjo Tuđman”, Grubišno Polje, KUD “Bilogora”, Kapela i KUD “Rovišće”, Rovišće.
Stotinjak najmlađih folkloraša bjelovarsko-bilogorske županije predstavilo je svoje plesove, nošnje, instrumente i pjesme. Prema odluci selektora i stručne komisije Hrvatskog sabora kulture na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske koji će se održati u Kutini županiju će predstavljati KUD “Sloga – Đurđić”. U Đakovu će nastupiti na Đakovačkim malim vezovima KUD “Rovišće” iz Rovića, a na Vinkovačke male jeseni putuje KUD „Graničar” Čazma. Djeca će u Kutini, Vinkovcima i Đakovu prezentirati kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Pokrovitelj smotre je bila Bjelovarsko-bilogorska županija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.