„Bjelovar Startup 2019.“ – 100.000,00 kn za najbolji startup otišlo Goranu Pauški

Poznato je tko ima najbolju poduzetničku ideju u Gradu Bjelovaru u 2019. godini. Naime, prezentacijama finalista i ocjenjivanjem njihovih ideja završen je ovogodišnji natječaj Bjelovar Startup 2019.

U finalu je bilo petero kandidata sa svojim idejama za koje je sve vrijedilo pravilo da ukoliko osvoje nagradu mora biti realizirana u Gradu Bjelovaru. Stručno povjerenstvo je ocjenjivalo  ideje Denisa Vaštaga (Osnivanje laboratorija za ispitivanje i verifikaciju medicinskih uređaja), Alena Kovačevića (Inernetska platforma „Izvoli Hvala“), Franje Bijelića (3D printanje keramičkog posuđa) , Lika Kraljića (Izrada  personaliziranih  sjenila rasvjetnih tijela korištenjem naprednih tehnologijaFDM 3D ispisa) i Gorana Pauške (Sustav za nadzor stanja specijalnih vozila).

Da je povjerenstvo imalo težak posao svjedoči razlika u glasovima između dva startupa o kojima se na kraju odlučivalo tko će biti bolji, a to su Sustav za nadzor stanja specijalnih vozila i Osnivanje laboratorija za ispitivanje i verifikaciju medicinskih uređaja. Sa 6:5 nagradu za najbolji stratup osvojio je Sustav za nadzor Gorana Pauške.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak rekao je na kraju još jednog uspješnog natječaja kako Grad Bjelovar želi poslati poruku poduzetnicima da njihova kuna vrijedi u Gradu Bjelovaru više nego bilo gdje u Hrvatskoj. Natječaj je bio otvoren za sve mlade ljude koji imaju dobru ideju, a nemaju novca za realizaciju.

O pobjedniku je odlučilo stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela – privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stadiju razvoja, član Upravnog odbora CRANE-a Saša Cvetojević, član i jedan od osnivača CRANE-a Hrvoje Prpić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Alen Host, direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić, direktorica bjelovarskog Tehnološkog parka Ivana Jurković Piščević, direktor poslovnice Zagrebačke banke u Bjelovaru Vedran Vujčić, direktor Komercijalnog centra Erste banke u Bjelovaru Igor Topljak, zamjenik predsjednika Hrvatske udruge menadžera HUM-Croma Esad Čolaković, direktorica HUP-a – Udruge malih i srednjih poduzetnika Anny Brusić te potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić.