Bjelovar: Obilježen Svjetski dan multiple skleroze

Danas se obilježava Svjetski dan multiple skleroze. Od ove bolesti u Hrvatskoj boluje 6 200 osoba, a riječ je o kroničnoj i neizlječivoj upalnoj bolesti središnjeg živčanog sustava, koja može zahvatiti i mozak, moždano deblo te kralježničku moždinu. Javlja se u svim životnim dobima, a najčešće između 18. i 50. godine života, nepoznatog je uzroka i nepredvidljivog tijeka te može dovesti i do invalidnosti oboljelih.
Svjetski dan multiple skleroze obilježen je u Bjelovaru u organizaciji Opće bolnice Bjelovar, Odjela neurologije i Udruge oboljelih od multiple skleroze Bjelovar, a sve pod motom “Moja nevidljiva multipla skleroza, učinimo nevidljivo vidljivim”.

Osim druženja građana s liječnicima s odjela neurologije OB Bjelovar na Trgu Eugena Kvaternika održano je i stručno predavanje na Veleučilištu u Bjelovaru na temu “Moja nevidljiva MS, učinimo nevidljivo vidljivim” o kojoj je govorila v.d. voditeljica Odjela neurologije Tihana Gržinčić, spec.neurolog i glavna sestra Odjela neurologije Jadranka Kicivoj.