BJELOVAR: 27 000 pregleda prvih dana od uvođenja aplikacije za pregled isplata iz proračuna

Tjedan dana je prošlo otkako je Grad Bjelovar u potpunosti otvorio svoje financije građanima. Potez gradonačelnika Hrebaka nisu svi dočekali dobronamjerno, pa je tako samo općina Viškovo prvih dana pokazala interes i pozdravila ovakav vid transparentnosti prema građanima, no interes za aplikacijom pokazala je i jedna općina iz naše županije kaže gradonačelnik Hrebak i kaže kako mu je načelnik čestitao na tom potezu.

– Inače nemam baš puno čestitki od svojih kolega. Malo sam s te strane razočaran, to mi je očekivano, ali polako se to širi. Ono što je bitno, 27 000 upita bilo je u prva tri-četiri dana od uvođenja aplikacije – rekao je Hrebak.

Ponovio je i kako je to dobar način da lokalni političari razbiju stigmu da su šerifi:

– Ja nemam baš puno poklonika mog načina upravljanja gradom, ali na 27 000 upita, vrlo vjerojatno i od tih ljudi koji se s pravom mogu raspitivati, nije pronađeno ništa čudno što ja i cijelo vrijeme govorim. Mi nemamo ništa skrivati, zašto to ne bi javnosti prezentirali. Idemo stvarati jednu dobru poveznicu između građana i gradske uprave i zajedničko povjerenje.

Na kraju Hrebak zaključuje da se nada kako će i investitori dolaziti u grad koji je najtransparentniji i gdje i sami mogu provjeriti kako je svaka njihova kuna koju ulože sigurna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.