Rebeka Kočunda najbolja sportašica, Dubravko Pirak najbolji sportaš Grada Čazme u 2018. godini

Športska zajednica Grad Čazme dodijelila je priznanja najboljim sportašima Grada Čazme za 2018. godinu. Razgovarali smo s najboljim sportašem i najboljom sportašicom.

Za najboljeg sportaša proglašen je Dubravko Pirak član SD „Čazmatrans“ Čazma. Na Prvenstvu Hrvatske u gađanju puškom velikog kalibra 7,9 mm osvojio je 5. mjesto pojedinačno, a 2. ekipno dok je na Prvenstvu Hrvatske u gađanju puškom velikog kalibra PAP, osvojio 1. mjesto pojedinačno, a 2. ekipno.

Koliko vam znači ova nagrada?

– Znači mi puno jer uz taj silni trud i rad zadovoljstvo mi je što sam proglašen najboljim, mada ima puno sjajnih sportaša, ove godine je tako ispalo.

Koliko često trenirate?

– Ja ne treniram puno, inače na streljani sam često ali većinom zbog drugih ne zbog sebe. Danas je isto bio trening, Bjelovarčani su imali trening ja sam ih samo gledao. Moram otvoriti strelište, moram biti dolje i to mi je dovoljno.

Koji od svojih uspjeha od prošle godine bi izdvojili kao najveći?

– Prvenstvo Hrvatske u pušci, gađanje veliki kalibar 7,9, tu sam bio prvak Hrvatske i to sam osvojio u finalu. Finale je jako teško pucati, to morate imati jako dobre živce i biti smireni da bi ostvarili dobar rezultat.

Imate li nasljednika u ovom sportu?

– Imam malo mlađih od mene kolega iz Dugog Sela, iz Sesveta Vedrana Selaka, Marko Kovačević iz Bjelovara isto puca za našu ekipu imamo i još jednog dečka iz Bjelovara Tomislava Johovića koji je naš član i dobar strijelac.

Najbolja sportašica je Rebeka Kočunda, članica ŽOK Čazma. Prošle sezone ŽOK Čazma osvojio je 8. mjesto u 2. odbojkaškoj ligi centar, a ove prvo mjesto u 3. ligi bez izgubljenog seta. Rebeka je jedna od najredovitijih članica kluba i jedna od najzaslužnijih za postignute rezultate proteklih sezona.

Koliko dugo treniraš odbojku i koliko ti znači nagrada?

– Treniram deset godina i imam tri puta tjedno treninge. Nagrada mi puno znači jer dokazuje da mi se sav trud isplatio.

Kako si se odlučila za trenirati baš odbojku?

– Prvo sam trenirala nogomet, jednom prilikom sam išla u dvoranu i tamo sam srela trenera Nenada i moja mama ga je pitala što on tamo radi i on je rekao da je odbojkaški trener i tako sam ja krenula trenirati odbojku sasvim slučajno.

Kako usklađuješ školske obaveze i treninge?

– Lako, nije mi problem samo si moram organizirati vrijeme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.