Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak najavio početak izgradnje nogostupa u Vagovini! Uskoro nogostup i od Bosiljeva do Dabaca!

Sigurnost djece i pješaka na prometnicama  prigradskih naselja Grada Čazme na dionici prometnice DC 43 je ugrožena – upozoravali su građani naselja kroz koje ide ova prometnica već duže vrijeme. Prometnica je budući da je to državna cesta opterećena vozilima i samim time opasna za pješake.

Ranijih godina napravljen je nogostup kroz naselje Draganec, a sada je u planu  nastavak gradnje nogostupa i dalje, kroz naselje Vagovina najavljuje gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak:

– Što se tiče nogostupa u Vagovini dogovorili smo sa Hrvatskim cestama da ovih dana krećemo u izgradnju nogostupa kroz ovo prigradsko naselje. Taj nogostup će se spojiti s onim u Dragancu koji smo ranije izgradili – kazao je Pirak.

I dok u Vagovini izgradnja nogostupa uskoro počinje, mještani Bosiljeva, Općevca, Palančana i Dabaca morat će se još malo strpiti. U Vagovini će, prema planu, kanalizacija koju grad misli napraviti u svim naseljima i za koju trenutno priprema dokumentaciju ići suprotnom stranom prometnice u odnosu na nogostup, dok je od Bosiljeva do Dabaca predviđeno da ide istom trasom tj. istom stranom prometnice:

– Radi se o trasi ceste po kojoj bi trebala proći i kanalizacija i nogostup. Upravo za tu dionicu od Dabaca do Čazme mi smo mislili da ćemo u Hrvatskim cestama nogostup  moći pogurati za ovu godinu, ali odgađa se za sljedeću zbog toga što bi prije trebala proći kanalizacija da se onda može na to napraviti nogostup. Bilo bi suludo raditi nogostup u ovom djelu naselja, od Dabaca do Čazme, pa kopati i maknuti taj nogostup i raditi kanalizaciju. Sve to ljudi trebaju platiti i  bolje je pričekati da se te stvari usuglase na razini Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta i onda krenuti u realizaciju jednog i drugog. Radi se na tome  i vjerujem da će se kroz godinu dana pokrenuti izgradnja i na ovoj trasi – rekao je Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.