Obnovljena još jedna škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Još jedna škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije zasjala je u novom ruhu. Riječ je o Područnoj školi Severin, jednoj od 44 školske zgrade na području županije koje su u potpunosti obnovljene ili ih energetska obnova tek očekuje.

Bjelovarsko bilogorski župan Damir Bajs u pratnji ravnatelja OŠ „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača Dariom Jaušićem obišao je novoobnovljenu školu u Severinu.

– Moram napomenuti da je ovo treća zgrada ukupno u sklopu škole „Ivana Viteza Trnskog“ koja je doživjela energetsku obnovu. U planu je da se započne s radovima na energetskoj obnovi Područne škole u Dautanu. Ovdje u Severinu obnovljena je fasada, promijenjena je kompletna vanjska stolarija, izolirani su stropovi, radi se na rekonstrukciji podova u dvorani, pristupna rampa za osobe s invaliditetom – naglasio je ravnatelj OŠ „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača Dario Jaušić.

– Bjelovarsko-bilogorska županija je iskoristila priliku koju su imali svi u Hrvatskoj, a to je da povuče europska sredstva za obnovu svojih škola. Mi smo jedna od vodećih Županija u Hrvatskoj sa 44 škole i to je mogućnost da se digne standard u školstvu, kako osnovnom tako i srednjem. Drago mi je  vidjeti da su učenici oduševljeni, da su učitelji zadovoljni te da se novi standard u našim školama može vidjeti svakog dana, praktički u svim školama kojima je Županija osnivač – izjavio je prilikom obilaska škole župan Damir Bajs.

Ukupna ugovorena vrijednost radova obnove iznosila je 914 tisuća kuna. No, budući da se radi o starom i neadekvatnom objektu bili su potrebni i dodatni radovi koji nisu bili obuhvaćeni europskim projektom. Stoga je Bjelovarsko-bilogorska županija uložila dodatna sredstva u iznosu od 360.000 kuna.

Također, Bjelovarsko-bilogorska županija opremila je školu i novim namještajem i to u iznosu od 86.525,00 kuna. Riječ je o novim klupama, stolovima, garderobnim ormarićima, ormarićima za cipele i slično.

U konačnici kada se zbroje svi izvedeni radovi dolazimo do brojke od 1,4 milijuna kuna koliko je uloženo u temeljitu obnovu Područne škole Severin. Kruna na kraju cjelokupnog projekta bit će dječje igralište koje će se u cijelosti rekonstruirati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.