Novost za učenike u Zagrebačkoj županiji, školski praznici u novom terminu!

Zagrebačka županija od iduće školske godine uvodi jesenske praznike. Odlučeno je to na sastanku župana Stjepana Kožića s načelnicima i gradonačelnicima te ravnateljima škola u županiji, koji su dogovorili školski kalendar za 2019./2020.

Nakon što je ministarstvo znanosti i obrazovanja županijama u Hrvatskoj predložilo da odaberu jedan od 4 modela školskih praznika, Zagrebačka županija odabrala je opciju koja donosi dvije novosti. Prvi puta uvodi se jesenski odmor za učenike koji će trajati od 30. listopada do 3. studenog.

Župan Stjepan Kožić – Dogovoreno je i očekujemo da će biti primijenjen model 4 i da će to biti za cijelu Zagrebačku županiju, a vjerujemo i za Grad Zagreb kao i za Krapinsko-zagorsku i Sisačko-moslavačku županiju.

Novost je i da su zimski praznici podijeljeni u dva dijela, na prvi od 23. prosinca do 6. siječnja te drugi od 24. veljače do 1. ožujka. Proljetni odmor za učenike ostaje isti, a traje od 9. do 13. travnja.

Nova školska godina počinje 9. rujna i završava 17. lipnja odnosno 22. svibnja za učenike završnih razreda srednjih škola.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.