Izložba Ivana Meštrovića nakon 41 godine ponovno u Bjelovaru

Međunarodni Dan muzeja i  70. rođendan Gradskog muzeja Bjelovar bile su prigode da se u  subotu navečer u Gradskom muzeju Bjelovar otvori  izložba radova jednog od najcjenjenijih hrvatskih umjetnika Ivana Meštrovića.

Ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović rekao je na otvorenju kako se izložba sastoji od vrijedne mape litografija, 16 originalnih crteža, 2 skulpture indijanaca, monumentalnog portreta Rodina i skulpture pod nazivom Sanjarenje. Pavlović  je dodao kako je od zadnje Meštrovićeve izložbe prošla 41 godina, i dodao kako će se kroz sljedeća tri mjeseca koliko će ova izložba biti otvorena u Gradskom muzeju Meštrovićev rad približiti svim uzrastima.

Izložbu je otvorio sin proslavljenog kipara Mate Meštrović, a otvorenju su nazočili i župan Damir Bajs sa zamjenicom Bojanom Hribljan i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec.

U sklopu subotnjeg programa obilježavanja Međunarodnog Dana muzeja i 70. godišnjice Gradskog muzeja Bjelovar, otvorena je i izložba Monolit – Retrospektiva postojanja, koja je nastala u suradnji benda ZAYN i Gradskog muzeja Bjelovar.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.