U Hercegovcu otvoreno novo skladište krumpira tvrtke Adria Snack Company

Ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić danas je u Hercegovcu otvorio novo skladište krumpira tvrtke Adria Snack Company vrijedno 28,9 milijuna kuna, sufinancirano sa 9,9 milijuna kuna iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH.

Skladište veličine 3780 m2 može skladištiti 6,3 tisuće tona krumpira, a opremljeno je najnovijom tehnologijom koja osim manipulativnih ušteda omogućava i apsolutnu sljedivost od polja do finalnog pakiranja. Za krumpir u svakom pojedinom pakiranju može se točno utvrditi koji ga je poljoprivrednik proizveo.

– Bjelovarsko-bilogorska županija je oduvijek bila snažan stočarski kraj i mislim da je ovdašnjim poljoprivrednicima najvažnije naše djelovanje u tom segmentu. Ukinuli smo 190 administrativnih nameta i preusmjerili ih na teret države, osmislili smo potporu za kupovinu steonih junica radi obnove narušenog proizvodnog potencijala, a po 30.000 kuna za kupnju junica dobilo je 107 stočara iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je za uzgoj junica potporu ostvarilo njih 1000. Cilj nam je obnoviti stočni fond u Hrvatskoj, pa smo ovaj natječaj ponovili, sada početkom svibnja. Ovom prilikom pozivam stočare da se jave, na raspolaganju im je 20 milijuna kuna – kazao je Tolušić.

Uz ministra Tolušića  novo skladište je obišao i  Damir Bajs, župan Bjelovarsko – bilogorske županije i pritom rekao:

– Kada govorimo o današnjem danu mogu reći da je to dobar dan za sve nas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Imamo dvije nove investicije koje su vezane uz prehrambenu industriju i ono što je ključno ta proizvodnja se odvija tamo gdje imamo što i za ponuditi. Ovdje vidimo jedan ambiciozan plan i vidimo da se radi na kvaliteti. On što me veseli je i jedan preduvjet da se izgradi još novih proizvodnih linija koje bi gotovo udvostručile proizvodnju. Mi u Županiji očekujemo da ove godini brojka privatnih investicija dođe do pola milijarde kuna i da nadmaši višestruko prošlu godinu – rekao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.