„SVIJETLE PRUGE“ OSAMNAESTU GODINU ZAREDOM NA PODRUČJU OPĆINE VELIKO TROJSTVO

Predsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Mario Preskočil i zamjenica župana Bojana Hribljan posjetili su ovogodišnju likovnu koloniju „Svijetle pruge“ koja se održava na prostoru općine Veliko Trojstvo od 9. do 19.svibnja.

Riječ je o 18. izdanju ove tradicionalne manifestacije koju podupire i Bjelovarsko-bilogorska županija. Inače, galerija drvenih skulptura na otvorenom „Svijetle pruge“ nastale su međusobnom suradnjom Hrvatskih šuma, Bjelovarsko-bilogorske županije, Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, Općine Veliko Trojstvo te od ove godine i Grada Bjelovara  održavanjem istoimene terenske nastave studenata Kiparskog odsjeka izradom radova – skulptura u drvu prema zadanoj temi.

Ove godine sudjeluje 6 studenata koji izrađuju skulpture na temu konstrukcija-dekonstrukcija. Radovi na kojima rade studenti uz pomoć svojih profesora simboli su naših šuma i krajolika jedinstvenog bilogorskog kraja.

Inače, likovna kolonija „Svijetle pruge“ traje u kontinuitetu od 2002. godine, a idejni začetnik i voditelj te hvalevrijedne kiparske radionice na otvorenom bio je profesor i kipar, jedan od najpoznatijih hrvatskih suvremenih likovnih umjetnika, Slavomir Drinković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.