Premijer Plenković na otvorenju moderniziranog pogona bjelovarske Sirele

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u petak na svečanom otvorenju proširenog i moderniziranog proizvodnog pogona bjelovarske Sirele.

Modernizacija ovog pogona  sufinancirana je s 22 milijuna kuna iz Europskog programa za ruralni razvoj, pri čemu je 85 posto sredstava od tih 22 milijuna išlo iz europskih fondova, dok je 15 posto financirala Vlada.

Premijer Andrej Plenković je rekao kako mu je drago što je u Bjelovaru, u Sireli gdje svjedoči još jednoj velikoj investiciji.

– Ovo je još jedno ulaganje u nova radna mjesta, u konkurentnost proizvoda u brend kompanije koji ima 50 % udjela na tržištu mljekarstva u Republici Hrvatskoj i naravno mliječnih proizvoda i mogu čestitati direktoru, gospodinu Fontani i svima koji su sudjelovali u ovom projektu u daljnjem jačanju Dukata i Sirele na ovom važnom tržištu u okviru naše poljoprivredne politike – kazao je Plenković.

O samom pogonu koji je moderniziran direktor uprave Dukata Alen Fontana je rekao kako je riječ o investiciji vrijednoj 43,5 milijuna kuna koja je provedena  uz potporu Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Od ukupne vrijednosti investicije potpora iz proračuna Europske unije iznosila je 18,2 milijuna kuna, potpora iz proračuna Vlade RH iznosila je 3,2 milijuna kuna dok su ulaganja Dukata d.d iznosila 22, 2 milijuna kuna.

Zadovoljan novim ulaganjima u bjelovarske tvrtke je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak koji je kazao kako mu je uz visoku vrijednost investicije bitno što će se zbog nje  zaposliti novi ljudi. Podsjetio je kako je  Grad Bjelovar 188 milijuna kuna vrijednih projekata prijavio u zadnje dvije godine od čega je do sada realizirano 82 milijuna.

Župan Bajs je podsjetio kako je Bjelovarsko-bilogorska županija jedna od vodećih županija u Hrvatskoj po poljoprivrednoj proizvodnji.

– Za nas je posebno veselje i posebno bitno da prehrambena industrija ima ovakvu investiciju. To znači da županija koja je vodeća u proizvodnji mlijeka u Hrvatskoj ali i u mnogim drugim segmentima se mora osloniti na domaće tvrtke – kazao je župan Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.