Međunarodni dan muzeja 2019. – U Čazmi izložba Hospital sv. Kuzme i Damjana, Doroteje i Elizabete Ugarske u srednjovjekovnoj Čazmi

Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja u organizaciji Centra za kulturu, Gradskog muzeja Čazma u petak, 17. svibnja u 18h, u prostoru Galerije Aleksandar Marks otvara se izložba Hospital sv. Kuzme i Damjana, Doroteje i Elizabete Ugarske u srednjovjekovnoj Čazmi.

Povijesnu građu ove važne čazmanske srednjovjekovne institucije obradila je dr.sc. Suzana Miljan iz Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. Izložbene predmete odabrala je Jadranka Kruljac Sever, dok likovni postav izložbe potpisuje dr. sc. Maja Cepetić Rogić iz Centra za kulturu, Gradskog muzeja Čazma.

Na Međunarodni dan muzeja, u subotu 18. svibnja, Centar za kulturu, Gradski muzej Čazma bit će otvoren za posjetitelje od 12 do 20 sati. Uz izložbu o srednjovjekovnom čazmanskom hospitalu bit će moguće pogledati stalni postav Galerije Antona Cetina te izložbu veduta Čazme prikazanih na razglednicama 20. stoljeća koje su dio Zbirke razglednica Gradskog muzeja Čazma.
U 18h u kino dvorani održat će se projekcija hrvatskog dokumentarnog filma Damiana Nenadića Dani ludila uz montažerku filma Sandru Bastašić i moderatoricu Katarinu Lukec. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.