Izložba Ivana Meštrovića nakon 41 godine ponovno u Gradskom muzeju Bjelovar

Povodom obilježavanja 39. Međunarodnog dana muzeja i 70. obljetnice Gradskog muzeja Bjelovar ove subote 18. svibnja u 18:00 sati u Galeriji Naste Rojc bit će otvorena izložba skulptura, crteža i litografija jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika, Ivana Meštrovića koju su danas najavili ravnatelj muzeja Milan Pavlović, Marko Dragičević gitarist benda Zayn i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

41 godina prošla je od zadnje izložbe radova Ivana Meštrovića u Gradu Bjelovaru, a ova izložba koja će se moći pogledati sljedeća tri mjeseca poklapa se s 10. kolovoza 1949.  kada je osnovan Gradski muzej Bjelovar, kazao je ravnatelj muzeja Milan Pavlović i dodao kako se izložba sastoji od predstavljanja vrijedne mape litografija, 16 vrijednih crteža iz Galerije Meštrović iz Splita, 2 skulpture indijanaca, monumentalnog portreta Rodina i skulpture pod nazivom Sanjarenje.

Istog dana u Maloj galeriji od 19 sati održat će se i multimedijska izložba Monolit – retrospektiva postojanja. Suradnja je to bjelovarskoga benda Zayn, Gradskog muzeja Bjelovar i Bjelovarskog kazališta, a  riječ je o izložbi kroz koju je povezana alternativna scena Bjelovara i tradicija kaže Marko Dragičević, inače prof. hrvatskog jezika u Ekonomskoj školi Bjelovar i gitarist benda Zayn čijim će  koncertom u atriju Gradskog muzeja od 21 sat završiti subotnji program.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.