Župan Bajs potpisao novi set ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs danas je potpisao s korisnicima novi set ugovora vezan uz trajne mjere potpore za zapošljavanje i ostanak liječnika i medicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama na području županije. Mjere su u sklopu programa „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“, kojeg je na prijedlog župana Damira Bajsa usvojila i Županijska skupština. Danas je potpisano novih 12 ugovoru vezanih uz sufinanciranje troškova podstanarstva, subvencioniranja kamata na stambene kredite te subvenciju troškova stručnog usavršavanja.S ovim potpisanim ugovorima  broj ugovora se popeo na  67 ugovora:

“Moram naglasiti da je ovo prvi program zadržavanja i privlačenja liječnika i medicinskog osoblja u Hrvatskoj i za sada jedini. Ono što razlikuje naš program od svih ostalih je trajnost, traje od sada pa na dalje i u bilo koje vrijeme se oni koji na to imaju pravo mogu javiti. Mene veseli činjenica da se program svako malo proširuje sve većim brojem onih na koje se to odnosi. Potpisom ovih ugovora ukupno će se povećati broj na 67. Naglasit ću i to da je Bjelovarsko-bilogorska županija za ta tri elementa predvidjela 3 milijuna kuna na ravni 3 godine. Međutim, s obzirom na veliki broj zahtjeva vjerujem da ćemo to uskoro i povećati. Kada govorimo o zdravstvu, Županija je uložila i uložit će kroz niz programa preko 200 milijuna kuna u zdravstveni sustav, u primarnu zdravstvenu zaštitu, ljekarne, hitnu pomoć, Dom zdravlja, ali posebice u Opću bolnicu Bjelovar. Mene veseli potpis ovih ugovora, nastavak našeg programa, interes svih onih na koje se to odnosi. Uz sve ono što se radi vezano uz investicije u zdravstvu ipak najvažnije je brinuti se o onima koji će raditi u našim zdravstvenim ustanovama“, zaključio je župan Damir Bajs. 

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija putem svojih mjera sufinancira kamate stambenih kredita do 20 tisuća kuna godišnje po korisniku, isto toliko je osigurano po korisniku i za troškove stanovanja. Kada govorima o potporama za stručno usavršavanje one iznose 50% školarine, no ne više od 20 tisuća kuna godišnje. Jedan od današnjih potpisnika ugovora je i dr. medicine Goran Povh predsjednik Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore za Bjelovarsko-bilogorsku županije:

„Jako me raduje što se već više puta ovdje sastajemo i što ovaj program ide dalje. Ide dalje ne samo zato što mi to želimo i što mi mislimo da je dobar već stoga što ima svoje konzumente. Riječ je o 67 korisnika programa što je jako velik broj. Hrvatska liječnička komora izrazito podupire ovakve programe, a Bjelovarsko-bilogorsku županiju ističe u svim svojim programima, pogotovo u sadašnjim aktivnostima. I moram istaknuti da je to još uvijek prva i jedina Županija koja na taj način postupa. Još jednom zahvaljujem“, rekao je dr.med. Goran Povh, predsjednik Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore BBŽ ujedno i potpisnik ugovora.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.