Stablo vam je palo na automobil? Evo što trebate učiniti da naplatite štetu

0
456

Evo što trebate učiniti ako vam je stablo oštetilo osobni automobil.

Prema informacijama Državne uprave za spašavanje, ako je stablo ili neki veći predmet još na vašem automobilu i ne možete ga sami maknuti, trebate pozvati vatrogasce na telefonski broj 193. Oni će izaći na teren i maknuti ga, piše tportal.

Ako trebate službeni zapisnik o prirodi, težini i okolnostima nastanka štete, obratite se policiji na telefonski broj 192.

Ako živite u Zagrebu, obratite se na besplatni telefon Zagrebačkog holdinga 0800 818 919. 

Osiguranje

Najbolje bi bilo da nazvete svoju osiguravateljsku kuću i provjerite što u tom slučaju napraviti kako bi vam priznali nastalu štetu. Ovisno o vrsti osiguranja automobila, trebali biste dobiti upute u postupcima naknade štete. Neki osiguravatelji kažu da je dovoljno da slikate situaciju na licu mjesta. Naravno, trebate doći i kod njih na procjenu štete.

“Procedura je takva da ovisi kome pripada to stablo ili određeni predmet. I onda se može, kad se sazna tko je nadležan, pokrenuti postupak, odnosno aktivirati polica”, kaže Mladen Mesec iz Croatia osiguranja kaže. 

U slučaju da vam je automobil uništilo drvo s javne površine, štetu bi vam morala platiti lokalna samouprava. Njihova je dužnost brinuti se o drveću koje se nalazi uz uz cestu, a plaćaju i osiguranje, piše 24 sata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.