Rezultati policijske akcije: 33 vozača vozilo nepropisnom brzinom

Policija Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske nastavila je s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici ove PU su ovog proteklog vikenda od 10. do 12. svibnja 2019. godine utvrdili 81 prekršaja od čega izdvajamo:
– 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,85 g/kg izmjerena kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila u Daruvaru,
– 33 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru i ona je iznosila 107 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
– 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečena i jedna osoba koja je ponavljač teških prekršaja u prometu tzv. „recidivist“.

U razdoblju od 10. do 12. svibnja  na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se 5 prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.