Dan Europe u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar

Projektnim danom i posjetom učenika osnovnih škola i ove je godine u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar obilježen Dan Europe. Budući da se bliži kraj nastavne godine, učenici osmih razreda bjelovarskih škola dobili su uvid u programe i mogućnosti koje im nudi Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. Obilazak Škole počeo je u školskoj knjižnici, a nastavio se u nekoliko učionica u kojima se moglo čuti o natjecanjima i smotrama na kojima škola sudjeluje po cijelome svijetu te o zanimljivim projektima i ljetnoj praksi po Jadranu i šire.

Učenici su mogli vidjeti kuharski praktikum i praktikum ugostiteljskog posluživanja, a na kraju se degustacijom jela i pića uvjeriti kako su učenici i nastavnici odličan tim.

Učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole proveli su dan na radionicama u organizaciji nastavnika Škole. Uživali su u aromaterapiji, kvizovima o svjetskom nogometu i Engleskoj, izradi digitalnog stripa, igranju gumi-gumija, na radionici o mediteranskoj prehrani, međukulturalnim razlikama u neverbalnoj komunikaciji te mirnom rješavanju sukoba. Učili su i o Švedskoj te o glazbenoj industriji Velike Britanije, ali i izrađivali pekarske proizvode.

Nekolicina učenika družila se s učenicima koji su bili gosti te im prenijeli sve informacije koje su ih zanimale o Školi te je na taj način i ove godine proveden Dan Europe, u poticanju učenika na pomicanju njihovih granica, na želji za znanjem, a sve u ugodnoj atmosferi i s mladim nadama Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.