Ukinut prirez u Općini Štefanje, smanjen i porez na kuće za odmor!

U Općini Štefanje ukinut je prirez koji je iznosio 8%. Isto tako smanjen je i porez na kuće za odmor sa dosadašnjih 15 kuna na 5 kuna po četvornom metru. Riječ je o prijedlogu odluke koju je prihvatilo Općinsko vijeće Općine Štefanje.

Odluka kojom je smanjen porez na kuće za odmor stupa na snagu od 01.01.2020. godine što znači da će građani za 2019. godinu još uvijek platiti 15 kuna za kvadratni metar. Inače općina godišnje od poreza na vikend kuće  naplati oko 9.000,00 kuna. O ovim odlukama načelnik Općine Štefanje Ivo Emić je rekao:

– Prateći proračun Općine Štefanje u zadnjih dvije godine došli smo do pozicije da možemo umanjiti općinske poreze. Jedna od stavki je naplata poreza na vikendice. Po ocjeni građana taj porez je bio velik, 15 kuna po kvadratnom metru. Tako za jednu vikendicu od 50 kvadrata koja se koristi samo u vlastite svrhe porez je bio 750 kuna. Smatram da to možemo umanjiti na 5 kuna po kvadratu. Što se tiče prireza, temeljem proračuna koji se prošle godine stabilizirao smatram da prirez možemo ukinuti što će našim građanima povećati osobni dohodak, što je isto bitna stvar. Tako da su ove dvije mjere poticajne i proračun neće trpjeti – kazao je Emić.

Ukidanjem prireza doći će do rasterećenja od oko 60.000,00  kuna na godišnjoj razini za građane Općine Štefanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.