Župan Bajs povodom Međunarodnog dana sestrinstva održao prijem za medicinske djelatnike

0
191

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs povodom Međunarodnog dana sestrinstva primio je predstavnike Doma zdravlja BBŽ, Opće bolnice Bjelovar, Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, Hrvatske komore medicinskih sestara te Lige protiv raka BBŽ. Ovogodišnja poruka Međunarodnog vijeća medicinskih sestara glasi „Medicinske sestre-glas koji vodi“, a upravo Međunarodni dan sestrinstva je prilika da se zahvalimo svim medicinskim sestrama i tehničarima na brizi za bolesne i zaštiti zdravih ljudi:

– Moram se zahvaliti svim medicinskim sestrama i tehničarima na brizi kako za bolesne tako i na radu na prevenciji za zdrave ljude. Kada govorimo o zdravstvenom sistemu bitan je ukupan ali zdravstveni sistem je i nezamisliv bez sestrinstva, bez ljudi koji rade u tom segmentu zdravstvene zaštite i ja vam zahvaljujem na predanom radu, ne na poslu jer medicinska sestra ili tehničar je životni poziv – rekao je župan Bajs.

U bjelovarskoj bolnici trenutno je zaposleno 360 medicinskih sestara i tehničara ali problem predstavlja to što još uvijek nema dovoljan broj priznatih prvostupnika.

Međunarodni dan sestrinstva, u svijetu obilježava se na dan kada je rođena engleska bolničarka, začetnica modernog sestrinstva Florence Nightingale, koja je život posvetila zdravstvenom osvješćivanju, posebice važnosti higijene u zdravstvu, te utemeljila školu za medicinske sestre.Medicinske sestre i tehničari obilježavaju taj dan promovirajući svoju struku s naglaskom na stalnoj edukaciji kako bi pružili što kvalitetniju medicinsku njegu pacijentima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.