Održana velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Bjelovaru

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara, te Tomislav Gudić i Tihana Butorac, predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih.

Hrebak je tom prilikom istaknuo:- Želimo omogućiti našim najmlađim sugrađanima da uživaju u sportu i druženju te želim sreću svim natjecateljima koji će predstavljati Bjelovar na državnoj završnici.  

Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Bjelovara koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Prva i Leptirići (Druga OŠ) plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Lana Patačko, Karlo Žiža, Numbi Kasongo i Martin Roviščanec. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici PU Bjelovarsko-bilogorske oduševili su djecu edukacijama o sigurnosti u prometu i približili im važnost svojih zanimanja.

U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, veliki Shake& Take korner je s mnogobrojnim zabavnim aktivacijama stvorio strpljivi red čekanja , u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Izvor/foto:sportske igre mladih

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.