Dani otvorenih vrata JVP Bjelovar

U sklopu  obilježavanja „Mjeseca zaštite od požara“ Javna vatrogasna postrojba Grada Bjelovara organizirala je „Dane otvorenih vrata“ za sve zainteresirane građane koji postrojbu mogu posjetiti još danas do 15 sati.

Najvećim dijelom ova manifestacija je organizirana za djecu bjelovarskih vrtića i osnovnih škola, jer će tijekom „Dana otvorenih vrata“ njih šestotinjak posjetiti postrojbu koju je posjetio i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak  i najavio dva velika ulaganja ove godine u Javnu vatrogasnu postrojbu.

„2,9 milijuna će biti uloženo u obnovu zgrade u kojoj se nalazi JVP, a 2,5 milijuna kuna u kupnju novog navalnog vozila tako da će JVP Bjelovar biti najopremljenija vatrogasna postrojba u županiji! – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Područje djelovanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara je područje samog Grada dok na područja ostalih jedinica lokalne samouprave na intervencije odlaze samo na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika županije rekao je zapovjednik JVP Bjelovar Davor Đalog.

Posebno je istaknuo dobru suradnju s gradom koji godišnje ulaže cca 9 milijuna kuna u postrojbu.